Decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost


Ianuarie-septembrie 2009. An de criză, Guvern pe care îl vedeam numai în nopţile în care mi-aş fi dorit să nu adorm.

PNL a rămas în opoziţie, împreună cu UDMR şi alţi câţiva rătăciţi şi au început să zbiere că doar era sfârşit de cincinal prezidenţial. Băieţii deştepţi, în frunte cu Patriciu s-au gândit să o dea cotită şi, astfel, să aibe un cal de bătaie numai bun pentru pierderea prezidenţialelor. Zis şi făcut: alegeri, tam-tam, bătălie acerbă. Rezultat: Crin Antonescu preşedinte al PNL.

În acel moment am simţit că naşte un sentiment de mândrie în mine. Am crezut că în contrabalans la o guvernare de centru, pragmatică, vom avea o opoziţie de dreaptă, puternică nu prin număr, ci prin ideologie. Crin Antonescu era venit din planul 2, nu avea background, era o forţă proaspătă. Mă aşteptam să iasă puternic, cu un discurs vizibil de dreapta, să facă praf Parteneriatul pentru Romania.

În schimb, Crin Antonescu a înţeles să facă opoziţie în mod tradiţional. Să se amestece în albia de porci a mass media, să vorbească verzi şi uscate pe la SOV şi Felix iar în Parlament s-o lase moale. Nu am detectat ca acţiuni de opoziţie ale PNL decât comisiile Ridzi şi Udrea şi moţiunea de cenzură. Se vede că pe aci nu s-a înţeles spiritul opoziţiei: acela de a amenda legile venite de la putere. Aici, opoziţie înseamnă cârcoteală şi mâncare de rahat fecale.

De asemenea, dând dovadă de laşitate politică şi de laxitate intelectuală, Chiul şi-a retras parlamentarii de la procedura de asumare a răspunderii pe cele trei pachete de legi. Într-un joc, de obicei, competitorii pornesc cu şanse egale. Nici asta nu a putut înţelege, lansând o moţiune de cenzură pe nişte legi care nu au fost încă aplicate.

Au vrut să arate ceva prin moţiunea de cenzură. Şi au arătat. Au arătat EXACT ce fac ei. Atacuri la persoană şi moţiuni slabe. Puţin şi prost: State of the opposition.

By Mistretzu

Anunțuri

Etichete: , , , , , , ,

2 răspunsuri to “Decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost”

 1. constantin constans Says:

  @ TOTI PRIETENII

  L-AM LANSAT SI NOI PE BASESCU!!!!!!!!!!!!

  priviti AICI la rubrica EVENIMENT.

  http://horiadamian.com/

  +HORIA DAMIAN & TRAIAN BASESCU – AVIONUL si INCEPUTUL POVESTII= VAPORUL INCARCAT pentru CROAZIERA spre MODERNIZAREA ROMANIEI+

 2. demnitar demagog Says:

  S-a lansat OPRESCU…. pe dambovita.

  „o autostradă suspendată în Bucureşti”. „Pe cuvântul meu c-o fac în doi ani”. Ghiciti cine a facut aceasta declaratie bombastica? mai multe pe demnitar.blogspot.com

  dupa ultimul sondaj traian basescu va fi presedinte din primul tur, cu 70% din voturi.

  Asteptam comentariile Dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: